Ammatillinen koulutus
Ammatilliset perustutkinnot tuottavat ammattitaidon edellyttämät valmiudet. Ne ovat laaja-alaisia ja antavat opiskelijalle yleisen jatko-opintokelpoisuuden. Opinnoissa korostuu opiskelijan henkilökohtainen opintopolku ja työelämälähtöisyys. Nuorten ja aikuisten koulutus on yhdenmukainen ja koulutukseen voi hakea ympäri vuoden.
Lähihoitajatutkinnossa osaamisaloja on kahdeksan: ikääntyvien hoito ja kuntoutus, jalkojenhoito, lasten ja nuorten kasvatus ja hoito, mielenterveys- ja päihdetyö, perustason ensihoito, sairaanhoito ja huolenpito, suunhoito ja vammaistyö.
Lähihoitaja on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattinimike.
1. Tutkintonimike, joka on säännöksin määritelty ja oppilaitoksen myöntämä, kuten sosiaali- ja terveydenhuollon perustutkinto, lähihoitaja.
2. Terveydenhuollon ammattihenkilön laillistettu tai nimikesuojattu ammattinimike, joka perustuu lakiin ja asetukseen terveydenhuollon ammattihenkilöistä, esim. lääkäri, laboratoriohoitaja tai lähihoitaja. Tätä nimikettä käytetään terveydenhuollon ammattikortissa.
3. Virka-, tehtävä- tai toimen nimike, jonka työnantaja määrittelee, esim. sairaalalääkäri, osastonhoitaja, lääkintävahtimestari, hammashoitaja, lastenhoitaja jne.
Katso myös: SuPer lähihoitajakoulutuksen asialla